Lokalna Grupa Działania
Ta strona używa cookies.
Dowiedz się więcej
 
FESTIWAL SZWAJCARSKI- podsumowanie
Stryszów
Mucharz
Lanckorona
Kalwaria Zebrzydowska

W dniu 20 maja 2017r. w ramach Festiwalu Szwajcarskiego przygotowanego i koordynowanego przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska odbył się Dzień Otwarty Inkubatora Kuchennego w Stryszowie. Odwiedzający mieli okazję zwiedzić budynek i zapoznać się z jego możliwościami, dowiedzieć się o dofinansowaniach w ramach programu LEADER, poznać ofertę działającej w inkubatorze Spółdzielni Socjalnej ,,Smaki Gościńca” oraz lokalnych producentów i rolników a także zakupić produkty z oferty tzw. KoKoszyka czy też poznać tajniki tłoczenia olejów na zimno. Dużym zainteresowanie cieszyły się warsztaty lepienia pierogów oraz pieczenia ciasteczek.

Równocześnie panie ze Spółdzielni obecne były na Rynku w Lanckoronie, gdzie już od kilku lat odbywają się Targi ,,Afrodyzjaki od Rolnika”. Oprócz przetworów, miodów czy olejów oferowały także swoje pierogi, lemoniadę z kwiatów czarnego bzu oraz chleb ze smalcem. Jak zwykle była to doskonała okazja do rozmowy z klientami, poznania ich opinii oraz do zaproszenia ich w tym szczególnym dniu do Zakrzowa jak również polecenia im oferty prezentowanej przez inne Kluby Zakupowe w ramach Wiosennego Festiwalu Produktu Lokalnego Małopolska.

Stowarzyszenie ,,Gościniec 4 żywiołów” oraz Spółdzielnia Socjalna ,,Smaki Gościńca” serdecznie dziękują wszystkim gościom za obecność i zainteresowanie. Mamy nadzieję, że będą nam Państwo także towarzyszyli we wszystkich przedsięwzięciach, które jeszcze przed nami.