Lokalna Grupa Działania
Ta strona używa cookies.
Dowiedz się więcej
 
Przetwory warzywne
Stryszów
Mucharz
Lanckorona
Kalwaria Zebrzydowska

Leczo z dyni

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Konfitura z jarzębiny

Papryka w pomidorach- składnik sałatek, dodatek do mięs, wspaniale smakuje też z chrupiącym chlebkiem.

Barszcz czerwony- domowy zakwas z buraków do przygotowania barszczu czerwonego, może także posłużyć jako doskonały napój spożywany zarówno na zimno jak i na gorąco. Poza walorami smakowymi charakteryzuje się właściwościami prozdrowotnymi. Jest wspaniałym źródłem witaminy C, błonnika i soli mineralnych. Pijąc codziennie szklaneczkę barszczyku wspomagamy pracę naszej wątroby i serca, oczyszczamy i wzmacniamy nasz organizm i poprawiamy jego odporność.

Sos dyniowo- gruszkowy- słodko- kwaśny  a zarazem lekko pikantny sos do mięs, dań z makaronów i ryżu oraz do wędlin i pasztetów

Dynia w zalewie